Recept | Bietensalade met makreel

Al een aantal keer deelde ik deze salade op mijn Instagram dus ik vond het wel eens tijd om het recept ook hier uit te schrijven. Het is een makkelijk recept en erg smaakvol, al zeg ik het zelf. De bietjes kook ik vaak vooraf al en kun je ook goed in de vriezer bewaren. Scheelt je op het moment van maken veel tijd. In eerste instantie aten wij deze bietensalade zonder makreel. Toevallig kwam het een keer zo uit dat de vis en de bietjes op moesten dus toen ontstond deze variatie. Stiekem vinden we deze versie van de bietensalade met makreel veel lekkerder. Mocht jij niet van makreel houden maar wel van bietjes kun je natuurlijk ook de vis weg laten.

De makreel halen wij altijd als een hele gestoomde vis en maken we thuis schoon. Je kunt er ook voor kiezen om filet te kopen als je geen zin heb in dat gepruts. Ter variatie of als extra ingrediënt kun je ook nog toevoegen: stukjes appel, augurk, halve rode ui, kappertjes op een gekookt eitje. Ik zou in het geval van dat laatste dan wel de witte kaas weglaten. Op deze manier kun je allerlei combinaties maken waardoor je steeds toch weer net een andere salade eet. Hieronder het recept zoals ik het bijna altijd maak.

Wat heb je nodig?

  • Een hele gestoomde makreel
  • Gemengde sla mix (met rucola)
  • 1/2 Komkommer
  • 300 gr Biet
  • 100 gr Witte kaas
  • Olijfolie extra virgine
  • Oregano
  • 100 gr Parelcouscous

Hoe maak je het?

Bereid de parelcouscous volgens de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en biet in stukjes. Snijd de kaas klein en sprenkel wat olijfolie over het geheel. Ik vind het altijd lekker om nog wat zout en oregano over de kaas te doen, maar is dus optioneel. Maakt de vis schoon. Zowel een hele vis als een filet (kunnen) graatjes bevatten dus let daar even goed op.

Tijd om het bord op te maken! Leg alle ingrediënten in een diep bord en je lunch is klaar! Wij eten dit overigens altijd als lunch, maar je kunt het eventueel ook in de avond eten. Ik denk alleen wel dat je dan nog iets moet toevoegen of de hoeveelheden moet vermeerderen om te zorgen dat de maaltijd voedzaam genoeg is.

Dit was de beschrijving van het recept voor bietensalade met markreel. Leuk dat je dit gelezen hebt en alvast eetsmakelijk!

Meer recepten vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!