Al eerder schreef ik het recept voor de lekkerste MonChou taart uit, maar deze lekkernij kan ook zeker niet achter blijven op mijn blog. Toen ik nog een stuk jonger was maakte ik boterkoek altijd d.m.v. een pakje. De laatste jaren maak ik het gewoon lekker zelf want dat is, en leuker, en simpel, en ook nog eens fijn omdat je precies weet wat er in je beslag zit. De meeste ingrediënten hebben wij vaak wel in huis dus ik hoef dan ook niet speciaal voor iets naar de winkel. Hieronder deel ik met jou mijn recept voor zelfgemaakte boterkoek.
Benodigdheden
- 200 gram bloem
- 200 gram ongezouten roomboter
- 170 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram vanille suiker
- 2e eieren
- snufje zout
- boterkoekvorm
Hoe maak je het?
– Laat de boter op kamertemperatuur komen.
– Verwarm de oven voor op 170 graden. (boven & onder warmte)
– Mix vervolgens in een kom de kristalsuiker, de vanille suiker en de boter. Mix net zo lang tot het een zacht en romig geheel is geworden.
– Voeg daarna 1 ei en het snufje zout toe.
– Zodra het ei is opgenomen in het beslag voeg je beetje bij beetje de bloem toe.
– Vet de boterkoekvorm in.
– Verdeel het beslag over de vorm. Je kunt het beslag eventueel met de bolle kant van een lepel glad maken.
– Bestrijk vervolgens het beslag met een deel van het 2e (geklopte) ei.
– Maak daarna met een vork een patroon in het beslag.
– Plaats de vorm in de oven voor tenminste 30 minuten.
– Laat na het bakken de boterkoek eerst helemaal afkoelen. Maak daarna de koek los en verdeel deze in stukjes.
Super easy toch, dit recept voor boterkoek? Ik vind hem in ieder geval geslaagd en maak dit recept eigenlijk te weinig. Althans, voor de kilootjes is het beter om dit lekkere hapje niet al te vaak te bereiden. Misschien moet ik eens op zoek gaan naar gezonde taarten, koekjes en ander lekkers. Ik breng mezelf op ideeën. Word vervolgd!
In ieder geval, smakelijk voor nu en tot de volgde. Leuk dat je mijn blog weer hebt bezocht!
Liefs, Eef.
Meer lekkere bakrecepten vind je hier.
Oeh lekker! Die ga ik onthouden voor een keertje in de winter. Je hebt er zeker geen gezondere variant van? 😆
Leuk! Haha nee, ik ben hard aan het denken maar ik denk niet dat de koek dan het zelfde smaakt. 😛