Ontbijt is meer dan belangrijk. Als je hier op googelt krijg je gegarandeerd het antwoord dat je moet ontbijten. Nou denk ik dat er niet veel mensen zitten te wachten op elke ochtend 2 boterhammen met kaas. Al is het wel iets om bij stil te staan, niet iedereen kan eten in de morgen(of überhaupt op een dag). Oke, dat ter zijde. Ik hou van ontbijt. Eet dat altijd iedere dag want, als ik dat niet doe ben ik binnen twee uur zo flauw dat ik letterlijk om val. Ontzettend gevoelig ben ik voor een lage bloedsuikerspiegel dus een goed en verantwoord ontbijt is voor mij een must. Brood vind ik lekker maar ook kwark, yoghurt, crackers of havermout. Uiteindelijk zijn er een hoop opties maar laat ik met dat laatste nou net een lekker recept hebben bedacht. Daarom deel ik met jou hét recept voor havermout pannenkoekjes met banaan.
Havermout kun je op de traditionele manier eten door het te koken in melk. Alleen ik ga hier niet zo lekker op. Ik heb het heel lang geprobeerd maar ik krijg er een ontzettend opgeblazen en vol gevoel van. Soms zelf tegen het misselijke aan. Niet meer aan mij besteed dus! Maar havermout is wel een super food en zeker in de categorie ontbijt. Ik eet het dus graag. Hieronder lees je mijn recept voor havermout pannenkoekjes met banaan. En ik zeg het wel vaker, maar deze wil je eten!! Neem even de moeite en binnen een kwartier heb je een verrukkelijk, goed vullend en verantwoord ontbijt klaar. Het recept is voor 6-8 pannenkoekjes. Smakelijk alvast!
Benodigdheden
- 1 rijpe banaan
- 90 gram havermout
- 1 theelepel baking soda
- snuf kaneel
- snuf zout
- 30 ml plantaardige melk (ik gebruik havermelk)
- 1 ei
- agave siroop (optioneel) (wel een dikke tip)
- toppings naar keuze
Hoe maak je het
– Prak in een kom de banaan plat.
– Voeg vervolgens hier aan toe de havermout, plantaardige melk, baking soda, ei, zout en kaneel. Meng het geheel goed door elkaar.
– Laat vervolgens het mengsel enkele minuten staan zodat de havermout kan wellen.
– Als die minuten om zijn verwarm je wat olie in de pan. Ik gebruik geur en smaakloze kokosolie van bio today.
– Verdeel vervolgens wat beslag over de pan zodat je 3 pannenkoekjes krijgt. Per pannenkoekje gebruik ik 2 eetlepels beslag.
– Zodra je ziet dat het beslag minder vochtig is, en je de pannenkoekjes makkelijk los kunt halen, draai je ze om. Het zelfde principe als bij een ‘gewone’ pannenkoek.
– Bak dan ook de andere zijde nog even tot dat het pannenkoekje helemaal gaar is. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze samen op een bordje. Garneer de pannenkoekjes met wat agave siroop en fruit naar keuze.
Je hebt dit recept gemaakt en jou verrukkelijke havermout pannenkoekjes met banaan zijn nu klaar om opgepeuzeld te worden! Je kunt dit recept overigens ook zonder ei maken, mocht je dat liever doen. Gebruik dan wat meer plantaardige melk. Geniet ervan!
Meer van deze lekkere recepten vind je hier.
Oh wat slim om wat baking soda toe te voegen. Ik gebruik altijd alleen ei en banaan (en dan iets van cacao/havermout/honing/whatever) maar ze worden vaak niet zo mooi stevig. Misschien ook maar eens baking soda toevoegen! 😁
Dan zou dat misschien het raadsel op kunnen lossen! Ik moet zeggen dat even met de staafmixer glad maken ook het verschil maakt hier. Als ik de havermout niet lang genoeg laat wellen is het niet genoeg een ‘papje’ geworden, dus de pannenkoekjes worden dan ook niet rond en stevig. Maar lekker is het sowieso wel hè!