Dit is echt één van mijn favorieten op het gebied van taart maar ook als dessert kun je er een echt feestje van maken. Al vanaf kleins af aan eet ik MonChou taart en nu werd het wel eens tijd om zelf een recept op te stellen. Je kunt op internet natuurlijk 101 verschillende recepten vinden en allemaal zijn ze weer anders. Hier deel ik het recept wat ik gebruik en wat meer dan lekker is! Vind ik dus. 😉 Voor deze taart gebruik ik ik een springvorm van 24 cm en ik haal daar 10 puntjes uit.
Benodigdheden
- 1 pak bastogne koeken
- 120 gram ongezouten roomboter
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 80 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 200 gram MonChou – ik gebruik de stevige MonChou in kleine verpakking
- 1 blik kersenvlaaivulling
- Een vel bakpapier
- Keukenmachine of mixer
- Een kom
Hoe maak je het
– Verkruimel de bastogne koeken. Je kunt ze in een keukenmachine fijn maken maar ik vind het handiger om ze in een plastic zakje of theedoek te verkruimelen. Ik verkruimel de koekjes in het plastic zakje door er met een deegroller op te slaan. Zorg wel dat je zakje sterk genoeg is en dicht zit want anders belanden de koekkruimels door de hele keuken.
– Zodra de koekjes fijn zijn zet je een pannetje op het vuur en laat je de 120 gram boter smelten. Roer de fijn verkruimelde koekjes door de boter zodra deze gesmolten is. Laat de boter niet bruin worden. Zodra het mengsel goed doorgeroerd is doe je dit in de met bakpapier bekleedde springvorm. Druk het mengsel goed aan en zet daarna de springvorm in de koelkast.
– Nu is het tijd voor de vulling. Klop in een kom de slagroom met de eetlepels suiker stijf. In een andere kom meng je tot een romig mengsel de MonChou, suiker en de vanillesuiker. Voeg daarna de opgeklopte slagroom toe en meng goed door.
– Schep vervolgens het MonChou-mengsel op de afgekoelde taartbodem en strijk het glad. Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast.
– Als je de taart wilt serveren kun je er voor kiezen om het gehele blik kersengelei over de taart te verdelen maar als ík maar enkele puntjes nodig heb verdeel ik alleen de gelei daar over. Hierdoor blijft de rest van de taart op smaak en trekt de gelei er niet helemaal in.
– Laat de MonChou taart in de koelkast staat zolang je hem niet serveert.
Meer recepten vind je via deze link.