Een makkelijk, gezond én gezellig recept heb ik hier voor jullie. Makkelijk omdat het zo op tafel staat. Gezond door de verse ingrediënten en de bereidingswijze. Gezellig omdat ik blij word van al die verschillende kleuren bij elkaar. Dit recept voor pilav met doperwten zet je in 30 minuten op tafel en dan is het ook nog eens lekker! Ik heb hier het ‘basis’ recept uitgeschreven maar je kunt natuurlijk altijd zelf meer groenten toevoegen als je dat wilt. Zo bak ik ook wel eens stukjes paprika of tomaten mee. Maar ook kun je prima een blikje mais toevoegen. Omdat wij een tijd geleden besloten minder vlees, kip en vis te gaan eten zit in dit gerecht maar 1 kipfilet. We eten hier vervolgens twee keer van. Dit recept heeft overigens nauwelijks iets weg van de ‘originele‘ pilav. Het is een soort variatie geworden wat ik vroeger thuis al at. Hieronder lees je precies hoe je deze overheerlijke pilav met erwten op tafel krijgt. Veel succes én plezier met koken!
Inhoudsopgave
Benodigdheden
Voor de saus
- 1 kipfilet
- twee uien
- een teentje knoflook
- een blik halve perziken
- tabasco
- pakje gezeefde tomaten
- peper en zout
Voor bij de saus
- 200 gram rijst (wij eten graag basmati)
- 120 gram diepvriesdoperwten
Hoe maak je het
– Snij de kip in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Dat kun je ook doen met een knoflookpers uiteraard.
– Kook ondertussen de rijst gaar. Wij eten graag basmati rijst. Dat moet 10 minuten koken én ook 10 minuten na garen dus daar begin ik altijd mee. De doperwten zet ik dan ook gelijk klaar.
– Bestrooi de kip met wat peper en zout. Bak vervolgens de kip gaar en voeg dan de ui, en later de knoflook toe.
– Als de ui goed glazig geworden is kun je de gezeefde tomaten toevoegen. Mocht je in dit recept bijvoorbeeld paprika of een extra tomaat toe willen voegen, doe dat dan voor het toevoegen van de gezeefde tomaten. Zodra je dit toevoegt moet je het vuur (of de kookplaat) zachter zetten zodat het geheel pruttelt en niet heftig kookt of bakt.
– Na het toevoegen van de gezeefde tomaten voeg je naar eigen smaak de tabasco toe. Schud vooral niet té hard met het flesje want dan is je maaltijd al gauw verpest. Proef desnoods eerst de tabasco zodat je kunt inschatten hoeveel je toe wilt voegen.
– Giet vervolgens de perziken af en bewaar het sap. Snij de perziken in stukjes en voeg toe aan de saus.
– Zorg dat de perziken niet koken in de saus. Dan blijft er niet veel van de stukjes over. Het hoeft enkel wat verwarmt te worden.
– Voeg nog wat van de perzik sap toe als je de saus te dik of te weinig vind. Ik vind het persoonlijk wel lekker om wat meer saus te hebben plus dat de saus wat zoeter van smaak word.
– Kook de erwtjes in enkele minuten gaar en dien op samen met de rijst en de pilav. Eetsmakelijk!
Meer recepten vind je hier.