Eerlijk is eerlijk, ik ben niet echt een op en top pasta fanaat, maar dit is wel één van mijn favorieten als het gaat om een pasta gerecht. Ik vind deze variant lekker door de groenten en verschillende smaken bij elkaar. Het is ook nog eens een super simpel gerecht én staat binnen no-time op tafel. Je kunt het recept maken volgens het onderstaande stappenplan maar uiteraard kun je er ook zelf creatief mee zijn. Zo eten wij dit gerecht ook wel eens met kip in plaats van zalm of geheel vegetarisch. Een extra stukje groente erin en je hebt weer een ander bordje op tafel. Ideaal dus! Het is niet voor niets een favorietje! Het recept voor tagliatelle met spinazie en zalm hier onder is berekend op twee personen, en met de verhouding zo, dat wij het maaltje het lekkerst vinden. Mocht je het ook gaan maken, smakelijk alvast en veel plezier met kokkerellen!
Benodigdheden
- +/- 180 gram tagliatelle
- 250 gram spinazie
- 90 gram gerookte zalm
- Een halve courgette
- 8 tot 10 cherry tomaatjes
- 1 ui
- Een champignon of 6
- Peper en zout
- +/- 30 gram pijnboompitjes (geroosterd)
- Een kuipje boursin cuisine
Hoe maak je het
– Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Ik kook pasta altijd zonder zout omdat we (de mens op zich) doorgaans door veel etenswaren al genoeg zout binnen krijgen.
– Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette en champignons in stukjes. Fruit vervolgens de ui glazig en bak daarna de courgette en champignons mee.
– Haal dan het groentemengsel uit de pan en roerbak dan de spinazie in een beetje olie gaar. Zodra deze gaar is voeg je de groenten weer toe inclusief de inmiddels gaar gekookte pasta.
– Dan voeg je de boursin cuisine toe. Ik gebruik voor dit recept een half kuipje. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en voeg ook deze samen met de zalm toe aan de maaltijd.
– Als laatste voeg ik de geroosterde pijnboompitjes toe. Maak het recept eventueel op smaak met wat peper en zout en klaar is Eef. Eetsmakelijk!
Meer recepten vind je via deze link.