Recept | Tzatziki

Dit recept voor tzatziki is super simpel en super lekker. Het duurde even voor ik de perfecte verhoudingen bij elkaar had, maar dan heb je ook wat. Je kunt de tzatziki maken en direct eten, maar er ook voor kiezen om hem eventjes in de koelkast te laten staan. Zo komen de smaken wat beter uit en smaakt je tzatziki nog lekkerder! Ik ben trouwens enorme fan van dit lekkernijtje, en eigenlijk maak ik het veel te weinig. Maar nu we dit recept hebben uitgevonden staat het zeker vaker op de planning. Hieronder deel ik mijn recept voor de allerlekkerste tzatziki.

Benodigdheden

  • een halve komkommer
  • wat blaadjes munt
  • peper & zout
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram Griekse yoghurt (het liefst met 10% vet)
  • rasp

Hoe maak je het

– Snijd de komkommer door de helft. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit.
– Rasp vervolgens de komkommer.
– Laat de komkommer rasp uitlekken in een vergiet, en druk met de bolle kant van een lepel het laatst vocht uit de rasp.


– Hak de munt fijn.
– Meng vervolgens de yoghurt met de munt, de komkommer en wat peper en zout. Tot slot pers je de knoflook uit en roer je deze goed door de tzatziki.

Je recept voor tzatziki is nu klaar om opgegeten te worden, maar je kunt het mengsel ook nog even in de koelkast laten staan. Zodra je de tzatziki wat later eet smaakt hij nog lekkerder. De tzatziki is in een goed afsluitbare bak 2 dagen goed te bewaren. Ook is dit recept erg lekker te combineren met een toastje, een pitabroodje of bij de Griekse salade die ik in dit artikel deelde.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!