Jaaaa daar istie dan! Dit heerlijke, super eenvoudige recept voor zalm in teriyaki saus met noedels. Voor keukenkampioenen een eitje maar ook jij, als iets minder ervaren kok kan dit recept maken. Dit recept, of eigenlijk deze twee recepten, kun je ook los van elkaar eten. Eet bijvoorbeeld bij het noedels recept een stukje kip of eet geheel vegetarisch. Wat extra groentes is dan wel aan te raden. De zalm kun je uiteraard ook ergens anders bij eten. Alleen, ik vind deze combi dus echt super lekker! Ik leg je hieronder uit hoe je dit heerlijke bordje zelf op tafel krijgt. De recepten zijn berekend op 2 personen. Eetsmakelijk alvast! Maar, als je dit stappenplan volgt gaat dat vast helemaal goed komen!
Inhoudsopgave
Benodigdheden
Voor de zalm
- 2 zalmfilets met huid
- 80 ml sojasaus
- 50 ml water
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- snufje knoflookpoeder
- snufje gemberpoeder
- maïzena (optioneel)
Voor de noedels
- 300 gram broccoli
- 200 gram noedels
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- een handje cashewnoten
- 2 bosuien
- 1 rode peper
- een theelepel sesamzaadjes
Hoe maak je het
– Eerst start je met het bereiden van de zalm. Voeg bij elkaar in een koekenpan de sojasaus, sesamolie, water, basterdsuiker, gember, knoflook en honing. Verwarm het geheel en roer goed door. Zodra het eventjes kookt voeg je de zalmfilets toe. Zet het vuur lager zodat de zalm gaar suddert in de saus. Gaar dit ongeveer in 12 minuten(totaal). Draai na een minuut of 8 de filets om zodat de huid van boven ligt. Schep tijdens het sudderen af en toe wat saus over de zalm.
– Terwijl je de zalm op hebt gezet, breng je ook een pan water aan de kook voor de noedels. Bereid volgens verpakking.
– Blancheer daarna de broccoliroosjes en zet apart.
– Vergeet ondertussen je zalm niet!
– Snij de bosuien in ringetjes en maak ook van de peper kleine ringetjes.
– Verwarm vervolgens een koekenpan. Voeg de noedels en broccoli toe. Bak dit even kort en voeg dan ook de bosuitjes en de peper toe
– Bak dit geheel een aantal minuutjes en voeg als laatste de cashewnoten toe.
– Inmiddels is de zalm ook gaar en kun je de borden opdienen. Indien de saus van de zalm nog iets te dun is kun je wat maïzena toevoegen. Meng dit wel eerst, samen met wat water, in een kommetje. Anders krijg je klontjes in de saus.
Druppel eventueel nog wat van deze lekkere saus over je noedels, en garneer de zalm met wat overgebleven uienringetjes en de sesamzaadjes. Nu is jou recept voor zalm teriyaki met noedels klaar om opgepeuzeld te worden! Ben je nou benieuwd naar meer van deze lekkere recepten? Kijk dan even op deze pagina. Wie weet ben jij straks wel dé keukenkampioen van jou stad of dorp 😉 Smakelijk!