Recept | Zelfgemaakte kipsaté

Oelala dit recept ga je lekker vinden! Wij in ieder geval wel. Ik ben stiekem niet zo’n enorme kipfanaat maar dit recept voor zelfgemaakte kipsaté gaat er bij mij wel in hoor. Ik deel het daarom graag met jou! Het is super easy maar, net zoals bij andere recepten, moet je er eventjes de moeite voor nemen. Maar geloof mij, hier wil je moeite voor doen! Wij houden persoonlijk niet heel erg van pittig eten dus je kunt dit recept uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt. Dit recept maakte ik met kippendij en voor twee personen, maar uiteraard kun je hiervoor ook kipfilet, varkensvlees of varkenshaas gebruiken. Helemaal aan jou! De basis voor dit recept voor heerlijke zelfgemaakte kipsaté leg ik je hieronder stap voor stap uit. Succes!

Benodigdheden

  • 350 gram kippendijfilet
  • 1 sjalot (of kleine ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel curry-ketchup
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • peper en zout
  • een halve theelepel sambal (een mespuntje kan ook) (of net zoveel als jij wilt;))

Hoe maak je het?

– Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de ui.
– Voeg hieraan toe de ketjap, basterdsuiker, curry-ketchup en wat peper en zout. Zet de marinade apart
– Snij vervolgens de kippendij in stukjes. Als je de stukjes aan een spiesje wilt rijgen snij je ze wat groter. Deze keer bakte ik de saté in de pan, dan zijn kleinere stukjes ook prima.


– Voeg de kip toe aan de marinade en laat voor tenminste 2 uur dit geheel in de koelkast afgedekt staan.
– Haal de saté een half uur voor bereiden uit de koelkast zodat deze wat op kamer temperatuur kan komen. Hierdoor blijft het vlees malser na verhitting.
– Voeg aan de saté 2 eetlepels olie toe. Dit kan je in de schaal doen of gelijk in de pan als je gaat bakken. Mocht je de saté op de grill of op de BBQ willen bereiden, voeg dan de olie wel toe in de schaal.
– Bereid de saté zoals jij wilt. In de pan, op de grill of op de BBQ. Vervolgens voeg je de saté toe aan jou maaltijd en je kunt aanvallen! Smakelijk!

Meer recepten vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!