Recept | Zelfgemaakte pizzabodem

Zelfgemaakte pizzabodem

Oooooooh pizzaaaaa! Lalalala lalala. Je weet vast over wel liedje ik het nu heb! Wie houd er niet van?! Een heerlijke warme pizza op je bord. De een (vr)eet ze met ananas en ham en de ander liever met kaas of salami. In alle vormen en maten kun je ze vinden. Ook wij eten graag een pizzaatje en ik vond het wel eens tijd worden voor een zelfgemaakte. We maakte ze wel eens zelf maar dan wel met een kant en klare bodem. Dit kon anders, vond ik! Na wat verschillende recepten geprobeerd te hebben is er uiteindelijk dit onderstaande recept uit gekomen. De toppings kun je natuurlijk naar eigen smaak maken maar met dit recept heb jij in een handomdraai een lekkere zelfgemaakte pizzabodem klaar liggen. Dit recept is voldoende voor 2 pizza’s van ongeveer 25 cm doorsnede.

Benodigdheden

  • 300 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 160 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 gram zout
  • oregano
  • een kom
  • schone theedoek

Hoe maak je het?

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe alle ingrediënten in een kom met mix met een deeghaak tot een bal. Je kunt dat ook eventueel met je handen doen maar dan duurt het langer.
– Zodra er dus een bal deeg ontstaan is kneed je met je handen nog even verder totdat het een glad mengsel wordt en je er dunne vliesjes van kunt trekken.
– Als het deeg klaar is leg je dat in een ingevette kom. Deze dek je vervolgens af met een theedoek en laat je minimaal 3 kwartier rijzen. Iets langer mag ook, maar liever niet korter!

– Wanneer het deeg goed gerezen is kun je je pizza gaan beleggen. Bestrooi je aanrecht met wat bloem. Rol vervolgens de helft van het deeg uit. Plakt het teveel? Gebruik dan wat extra bloem.
– Rol het deeg tot het ongeveer een doorsnede van 25-30 cm heeft. Beleg de pizza vervolgens naar eigen smaak.
– Strooi wat oregano over de pizza voor een extra lekkere toevoeging.
– Plaats de pizza dan in de oven voor ongeveer 15 tot 18 minuten. De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van jou oven en hoe je de pizza hebt belegt.

Als je dit recept doorlopen hebt is nu jou zelfgemaakte pizzabodem plus beleg klaar om opgegeten te worden. Wil je nou nog zo’n lekker zelfgemaakt recept? Klik dan hier. Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!